דף הבית » קניית תפילין
קניית תפילין
כדי להזמין אונליין בקלות ובמהירות, תוכלו לעשות זאת כאן באתר 'תפילין ישראל'. בחרו את התפילין שאתם מעוניינים לרכוש, וקבלו את המחיר בקלות. השאירו פרטים ונציג מאתנו יצור אתכם קשר להמשך רכישה.
טופס הזמנת תפילין
* שליחת טופס זה אינה מחייבת. לאחר מילוי ושליחת טופס הזמנת תפילין זה, נציג יצור אתכם קשר להמשך רכישה.
- ממלאים ושולחים את הטופס הזמנת תפילין.
- נציג יצור אתכם קשר, לגבות תשלום ראשוני.
- התפילין יהיו אצלכם בתוך 14 יום.
סוגי התפילין שניתן לרכוש באתר:
סוגי התפילין שאנו מוכרים כאן באתר תפילין ישראל. הסוגים הם:
לעוד סוגי תפילין.
מה חשוב לדעת לפני שבאים לקנות תפילין?
לפני הכול, חשוב מאוד שכל אחד ילמד את ההלכות הקשורות לתפילין על מנת שידע מה לבקש, מה לדרוש ועל מה לא להתפשר בשום אופן.
אז האמת היא שהלכות תפילין הן לא מעט הלכות ולא כל כך קל להקיף את כולם בזמן קצר. אך אדם שרוצה להבין ולדעת מה הוא קונה ומה הוא עושה בעצם הנחת התפילין, מומלץ כי לא יתפשר וילמד את כל ההלכות בצורה מסודרת ועקבית.
כמה צריך לשלם על תפילין?
המחיר תלוי בעיקר ברמת ההידור שאתם מבקשים. אם זה תפילין כשרות המחיר יהיה בין 800 ל- 1,500 ש"ח. תפילין מהודרות יותר המחיר מתייקר. לא צריך להיות הבדל במחיר לפי הנוסחים השונים.
כדי לדעת יותר על תמחור התפילין לחצו על הלינק – מחיר תפילין.
קניית תפילין לבר מצווה
על פי רוב את התפילין הראשונות קונה האב לבנו לקראת הגיעו לגיל בר מצווה. לא תמיד יוצא שאדם קונה סט תפילין חדש לעצמו היות וברוב המקרים משקיעים ההורים בזוג תפילין מהודר לבנם והוא יכול להמשיך להניח אותם עד 120. אך ברור שבאותה מידה בה הילד קיבל את התפילין מהוריו, הוא זה שגם יקנה סט תפילין לבנו בבוא העת. כך שכל אחד אמור בזמן כזה או אחר לקנות תפילין.
כאשר אתם באים לברר על הזמנת תפילין, חשוב שתלמדו מה מרכיב את התפילין, מהם ההידורים האפשריים ומה מרכיב בסופו של דבר את המחיר של התפילין.
החלקים המרכיבים את התפילין
אז למעשה אם נרצה לבדוק מקרוב מה מרכיב את התפילין וממה הם מיוצרים, נגיע לשלושה רכיבים עיקריים. כל אחד מהם דורש את ההקפדה על אופן הייצור שלו תוך היצמדות לכללי ההלכה בעניין. מעבר לסטנדרטים הבסיסיים שהם חובה על פי ההלכה, יש הרבה מקום להדר ולהוסיף. כל תוספת הידור משבח עד יותר את המצווה ואדם המקפיד על כך שכרו יהיה גדול יותר.
פרשיות התפילין
הפרשיות זה למעשה התוכן הכתוב שנמצא בתוך בתי התפילין. בפרשיות התפילין כתובים ארבעה פרשיות. לפרשיות הללו יש סדר מיוחד אשר עליו חובה להקפיד. כאן המקום אולי לציין את ההבדל בין התפילין על פי נוסח רש"י לבין התפילין דרבינו תם. בכל אחד מהתפילין, סדר הפרשיות הינו שונה וכל קהילה נוהגת על פי מנהגיה בעניין הזה.
פרשיות התפילין אמורים להיות כתובים על גבי קלף כשר שגם בזה יש הרבה הלכות המרכיבות את העניין. מעבר לכך, יש שינויים מבחינת הכתב, כאשר יש כתבים נאים ומהודרים יתר ויש את הכתבים המרושלים.
חייבת להיות הקפדה על כתיבה מושלמת של האותיות והתגים וכל תוספת יופי בכתב זה תוספת הידור.
בתי התפילין
כאמור את פרשיות התפילין מכניסים אל תוך בתי התפילין. יש הבדל בין התפילין של יד לבין אלו של ראש. בעוד שבתפילין של יד מוכנסות הפרשיות אל תוך חלל הבית הרי שבתפילין של ראש מוכנסות הפרשיות לחללים נפרדים בתוך הבית של ראש, כאשר הוא אמור להיות מחולק לארבעה חלקים פנימיים.
בתי התפילין יכולים להיות עשויים מעור של בהמה דקה כמו כבש או עז והם גם יכולים להיות עשויים מער של בהמה גסה שזה עור של שור, עם עדיפות לעור שנלקח מהעורף של השור. בעוד ששתי האפשרויות הן כשרות, הרי שעור של בהמה גסה הוא הרבה יותר מהודר.
עיבוד העור לקראת הכנת התפילין הינו תהליך מורכב ומסובך והוא גם דורש מכשור מיוחד. ברור שתפילין אלה העשויים מעור של בהמה גסה יהיו יקרים יותר בהתאם לחומר היקר והעיבוד המורכב.
רצועות התפילין
זה החלק השלישי והזול מבין כולם. כאן יש הלכות סף המגדירים את רוחב הרצועה. הרצועות המהדרות נעשות באופן ידני עם הקפדה על כל ההלכות.